Isännöitsijän vaihto?

10 syytä vaihtaa pikaisesti isännöitsijää!

  1. Meillä on isännöitsijä, mutta eihän sitä koskaan saa kiinni. Soittopyyntöihinkin se vastaa joskus.
  2. Meidän käyttämän ison isännöitsijätoimiston vastuuisännöitsijä on jo vaihtunut niin monta kertaa, että ei me enää muisteta miltä se näyttää! Oliko se joku Oskari?
  3. Isännöitsijä lupailee hymyillen selvittää asioita, pyytää tarjouksia ja korjauttaa paikkoja. Mutta ei täällä mitään tapahdu. Kumma juttu! Isännöitsijän palkkiota on kuitenkin aikaa nostaa joka vuosi.
  4. Yhtiövastike tuntuu olevan nousukierteessä – Moni asia on rempallaan meidän talonyhtiössä. Isännöitsijän aika tuntuu menevän aina muiden asiakkaiden palveluun.
  5. Nykyisen isännöitsijämme laskutus on salatiedettä. Palkkiona maksamme kuukausipalkkion, lisätoimenpidepalkkioita, kopiointimaksuja, arkistointimaksuja, kilometriveloituksia ym. Kokouksistakin me maksetaan iltakokouspalkkiota, kun asukkaat ei ehti töistä kokouksiin ennen kello 17 . Isännöitsijäntodistuskin maksaa yli 100 euroa/todistus!
  6. Edellisen kohdan luettuani selvitin ja ymmärsin, että meidän isännöitsijän veloitushan on melkein tuplasti sen veloittama peruskuukausipalkkio. Olen meidän talonyhtiön hallituksen jäsen, mutta en ole koskaan saanut mitään selvitystä näistä ”lisäkuluista”. Pitäisiköhän seuraavassa kokouksessa…
  7. Meidän isännöitsijä ei kyllä ymmärrä paljonkaan lakiasioista kuten maksamattomien vastikkeiden perinnästä ja yhtiökokouksen päätöksenteon määräenemmistövaatimuksista – asioiden hoitaminen viivästyy kun niitä pitää aina viikkotolkulla selvitellä ”pääkonttorin lakimiehiltä”.
  8. Talonyhtiön kunnossapito on vähän sinne päin: WC-pöntöt ja vesihanat liruttaa, vaikka onhan me niistä useasti kerrottu isännöitsijälle. Ikkunoista vetää pakkasilla, lämmöt laitetaan päälle vasta joulukuussa, energialaskullekaan ei kuulemma voi tehdä mitään isännöitsijän mielestä. Toki energiakulut ovat suurin kuluerä nykyisenkin isännöitsijän mielestä. Putkiremontti, HD-digitelevisiokeskus, lukitut ulkoportit, kiinteistön alueen kameravalvonta on joka vuosi esityslistalla ja me keskustellaan niistä sujuvasti. Siihen se sitten on jäänytkin!
  9. Me asukkaat ollaan keskenämme jo vuosia puhuttu, että jotain tarttis tälle isännöinnille tehdä. Eihän tässä ole mitään järkeä. Ei vaan millään viitsisi vaihtaa kun se on niin hankalaa. Ja onhan se ihan mukava toisaalta tuo isännöitsijä. Toisaalta onhan me luettu isännöitsijäsopimuksesta, että sopimuksen voi irtisanoa päättymään kolmen (3) kuukauden irtisanomisaikaa noudattaen (saattaa vaihdella eri toimistoilla). Me ei haluta olla hankalia vaikka onhan tässä meidän kaikkien elämäntyö melkein kiinni näissä asunnoissa.
  10. Olen ehkä aikeissa myydä asuntoni ja käytin kiinteistövälittäjää arvioittamassa huoneistoni/asuntoni käypää arvoa. Välittäjä oli kiinnostunut asunnostani, mutta harmitteli leikkaamatonta nurmikkoa, tekemättömiä lumitöitä, isoa vastiketta ja kiinteistön huonoa yleiskuntoa. Nettisivulle laitettavat kuvatkin se välittäjä halusi välttämättä ottaa illalla, ilman salamaa? Naapuritalonyhtiöstä myytiin samankokoinen asunto useita kymmeniätuhansia euroja kalliimmalla hinnalla!

Onko tämä todellisuutta teidänkin talonyhtiössä? Isännöitsijän vaihtaminen hoituu hallituksen päätöksellä ja klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Ota yhteyttä ammattitaitoiseen isännöitsijään!